#nordkystenskunsttriennale 22. juni – 22. september 2019
  • da
  • en

Jesper Dalgaard (DK)

Jesper Dalgaard udgik fra Kunstakademiet i 2001 og har siden etableret sig som en original stemme i moderne dansk kunst. Hvis man absolut skal hæfte en etikette på ham, bliver han oftest kaldt billedhugger, men denne betegnelse skal forstås så bredt som muligt.

Jesper Dalgaard skaber hængende skulpturer af pinde, fibre, kunstgræs, polystyren og lignende – alt sammen materialer man kan købe i hobbybutikker. På denne måde har han, ligesom mange andre i hans generation, radikalt udforsket og udfordret den traditionelle forestilling om, hvad en skulptur er. En af hans tidlige udstillinger fra 2005 på Gallery Christina Wilson havde titlen But Today All is Possible.

Jesper Dalgaard tegner, maler og producerer videoer ud over at skabe skulpturer og skulpturelle installationer. Hele hans produktion kan ses som en udvikling af et samlet og omfattende træarbejds sci-fi-univers i modelstørrelse; en intergalaktisk, svævende fremtidsby på mystiske planeter, hvor identiske kunstelementer krydser ind og ud af hinanden. Det er et univers, han allerede begyndte at arbejde med, da han studerede på Kunstakademiet, men som han har udbygget gennem årene. Overordnet set kan man vælge at tolke hans samlede produktion som et fiktivt, utopisk idealsamfund et eller andet sted i fremtiden – en vurdering kunstneren selv ikke er uenig i.