#nordkystenskunsttriennale 22. juni – 22. september 2019
  • da

UKENDT LANDSKAB

Den nordsjællandske kyst rummer en stribe fortællinger. Fortællinger om munke i middelalderen, om tilrejsende kunstnere, om kongers jagtmarker, om flugt over Øresund, om vidtstrakte landskaber, arkitektur og sommerstrande. Om stedbundne skæbner.

Under titlen Nordkystens Kunst Triennale 2016 _UKENDT LANDSKAB/ UNKNOWN LANDSCAPE har KunsthusUdenMure inviteret billedkunstneren Anja Franke til at kuratere første udgave af en kunsttriennale på nordkysten af Sjælland. Anja Franke har inviteret 23 internationalt anerkendte kunstnere til at give deres blik på dette for dem ukendte landskab.

Kunstnerne deltog sidste sommer på en Art Camp, hvor de blev introduceret til området og lod sig inspirere af omgivelser og historier i områderne Tisvildeleje, Gilleleje, Dronningmølle, Esrum og Villingerød, og i perioden 4. juni til 1. november kan man se resultatet. Og hvem ved – måske giver dette nye perspektiver på et hidtil kendt landskab?

Værkerne varerier fra video- og lydinstallationer, over skulpturer, fotografier og malerier til performances, og de kan opleves ved nogle af områdets kunst- og kulturinstitutioner såvel som i det åbne landskab. Publikum inviteres til at lægge en Triennale-rute rundt mellem værkerne. Man bestemmer selv farten og omfanget.

kort